Хөнгөн зууш, хоол хүнсэнд цацах 8 эрүүл үр

access_time 2024-10-30 11:15
Хоолны эмч хөнгөн зууш, хоол хүнсэнд цацах 8 эрүүл үрийг нэрлэжээ. Тэрээр хулууны үр, нарсны самар, наранцэцгийн үр, тарвасны үр, маалингын үр, кунжутын үр, чиа үрийг эрүүл мэндэд тустай хэмээн онцолсон. Чиа, маалинга, кунжут зэрэг үр нь зүрхний эрүүл мэндийг хамгаалж, хоол боловсруулалт, дархлааны системийг дэмжиж, илүү урт хугацаанд цатгалан байх мэдрэмж төрүүлдэг.  Шим тэжээлээр дүүрэн,  зуушанд хийхэд тохиромжтой. 
Хулууны үр нь насанд хүрсэн хүний ​​өдөр тутмын магнийн хэрэгцээний 35%, 8.5 грамм уургийг хангадаг. Магни нь зүрхний өвчний эрсдлийг бууруулах, цусны даралтыг зохицуулах, ясыг бэхжүүлэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг. Сэтгэл санааг сайжруулдаг серотонин, нойрыг сайжруулдаг мелатонин үйлдвэрлэхэд тусалдаг чухал амин хүчлүүд болох триптофанаар баялаг гэдгийг онцолжээ. Хулууны үрийг хальстай, хальсгүй хоёр янз, түүхийгээр нь идэж болдог бөгөөд бүрхүүл нь илүү их эслэгтэй байдаг. Салат, үр тарианы шөл, жигнэмэгт төгс тохирдог. Кунжутын үр антиоксидант, үрэвслийн эсрэг, хорт хавдрын эсрэг үйлчилгээтэй лигнан гэгддэг ургамлын нэгдэл болох сезамин агуулдаг. Сезамин нь биеийн өөхний үйлдвэрлэлийг бууруулснаар холестерины түвшинг бууруулахад тусалдаг.Харин хар ба цагаан гүнжидийн үр нь үр тарианы шөл,суши, далайн хоол, талх, жигнэмэг зэрэг нарийн боовны бүтээгдэхүүн дээр маш сайн зохицдог юм . 

Шинэ мэдээ