Хорт хавдрын эрсдлийг бууруулдаг хоолны дэглэм

access_time 2025-02-27 10:27

Газар дундын тэнгисийн хоол нь түрүү булчирхай, умайн хүзүү, бүдүүн гэдэсний хорт хавдраар өвчлөх эрсдлийг бууруулдаг. Мөн хорт хавдраар нас барах эмэгтэйчүүдийн эрсдлийг 17 хувиар бууруулдаг нь нотлогдсон.Дээрх хоолны дэглэмийг баримтлан эрүүлээр жингээ хасаж, таргалалтаас сэргийлэх боломжтой. Таргалалт нь хорт хавдар болон 2-р хэлбэрийн чихрийн шижин, зүрх, бөөрний өвчин, цус харвалт болон бусад олон архаг өвчний тэргүүлэх эрсдэлт хүчин зүйл юм.ДЭМБ-ын Олон улсын хорт хавдрын судалгааны агентлагийн эрдэмтэн Агилера-Буэносвинос тэнгисийн хоолны дэглэм үрэвслийг бууруулах, бодисын солилцооны үйл ажиллагааг сайжруулах үр нөлөөтэйг онцолжээ. Тиймээс хамгийн өндөр үнэлгээтэй хоолны дэглэм нь хорт хавдрын эрсдлийг бууруулдаг болохыг шинэ судалгаагаар тогтоосныг хоолны салбарынхан зарлаад байна.

Шинэ мэдээ